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100 results to understand the fate of food in the digestive tract

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The digestive tract is an extraordinary tool for transforming matter. As it is highly compact and adaptable, it ensures the transformation of ingested foods into nutrients that can be absorbed by our digestive mucosa through mechanical, chemical, biochemical and biological processes. INRA currently possesses a combination of knowledge and tools that make it possible to integrate all of these events to create an in silico model of the fate of food in the digestive tract.

The aim is to improve our knowledge about the digestive process: What is the role of the "structure" of a food at different scales, on the availability kinetics of "molecules of interest" during digestion, and what are their effects on humans?

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Ouvrage des chercheurs Qualiment® à la une

Structure des aliments et effets nutritionnels, A. Fardet, I.Souchon, D. Dupont, édition Quae.

A l'interface de la science des aliments et de la nutrition humaine, cet ouvrage s'adresse aux chercheurs et enseignants-chercheurs, aux étudiants et aux scientifiques de l'industrie agroalimentaire. Il pourra aussi intéresser le milieu médical, en particulier les nutritionnistes, les cliniciens et les diététiciens.
L'originalité de l'ouvrage est de suggérer de nouvelles perspectives de recherche en science des aliments via l'ingénierie réverse, c'est-à-dire en partant des effets santé recherchés pour remonter à la formulation et au procédé de transformation de l'aliment.

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